5 gode udflugtsmål i Sønderjylland

Mange overser Sønderjylland som udflugtsmål, når de overvejer at holde ferie herhjemme i Danmark. Men den sydlige del af Danmark har mange hyggelige byer og seværdigheder, og er et perfekt sted at kombinere udflugter med et kroophold i det Sønderjyske.

Dybbøl banke

Man kan ikke sige Sønderjylland uden at sige Dybbøl Banke. Dette historiske sted er en vigtig del af Danmarkshistorien, og vidner om et af de blodigste slag på dansk jord. Besøg møllen og gå tur på de grønne banker, for at se mindesmærkerne om de faldne soldater. Eller besøg Historiecenter Dybbøl og få hele historien om krigen og dens konsekvenser for Sønderjylland. Resten af Sønderborg er også interessant for turister, og især Sønderborg havn med slottet er et besøg værd.

Christiansfeld

Christiansfeld blev i 2015 optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv, og det er ikke uden grund. Den unikke og meget hyggelige by blev grundlagt i 1773 som en koloni for brødremenigheden. Bymidten har en særlig opbygning og arkitektur, og så er byen perfekt for kageelskere, da Christiansfeld er kendt for sine honningkager. Christiansfeld har også mange hyggelige, gamle kroer, der ville passe perfekt som base for et ophold i den kulturelle by.

Ribe Vikingecenter

Selvom Ribe er Danmarks ældste by, og dermed fuld af historie om handel og gammel politik, er det ofte det store Vikingecenter i Ribe, der er det helt store trækplaster. På centret kan man opleve, hvordan de gamle danere levede tilbage i 700-tallet. Vikingecentret er perfekt for både børnefamilier og vikingentusiaster, da man kan få lov til at prøve at skyde med bue og pil, se de gamle vikingeskibe og opleve hvordan de forskellige samfundslag levede.

Koldinghus

Besøger man Kolding, mangler man bestemt ikke noget at lave. Som en af de største byer i Sønderjylland, er der fyldt med aktiviteter for enhver smag. En af byens vartegn er det gamle kongeslot, Koldinghus, der blev bygget som et værn mod Hertugdømmet Slesvig i 1268. Resten af Kolding byder på smuk natur, da både Slotssøen og Skamlingsbanken er perfekte til en gåtur. Er man mere til indendørsaktiviteter, er Trapholt museum fyldt med flot dansk design. Faktisk er Arne Jacobsens sommerhus placeret bag ved museet, hvor der er rundvisninger hver dag for de nysgerrige.

Gram slot og det Sønderjyske kaffebord

Sønderjylland er fyldt med gamle slotte fuld af historie, og Gram slot er endnu en af dem. Det bedste ved Gram slot og dets omgivelser er dog de sommer- og julemarkeder der skaber liv og hygge i slotsomgivelserne. Hvis man rigtig vil opleve den sønderjyske stemning, serverer Gram slot et sønderjysk kaffebord den første søndag i måneden. Så kan de besøgene spise sig mæt i syv tørre, syv bløde og syv hårde kager, præcis som traditionen foreskriver. Efter besøget i Gram, kan man også tage på smuttur til grænsen, inden opholdet er slut og turen går hjem igen.

Udgivet
Kategoriseret som Artikler

171 kommentarer

 1. can you buy generic mobic without dr prescription [url=https://mobic.store/#]where buy generic mobic tablets[/url] mobic sale

 2. Nice post. I study one thing more difficult on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content material from other writers and apply slightly one thing from their store. I抎 want to make use of some with the content on my weblog whether you don抰 mind. Natually I抣l offer you a hyperlink on your internet blog. Thanks for sharing.

 3. Can I simply say what a relief to seek out somebody who really is aware of what theyre speaking about on the internet. You positively know the right way to bring an issue to light and make it important. More people need to learn this and understand this facet of the story. I cant imagine youre not more popular since you positively have the gift.

 4. That is the best weblog for anybody who desires to find out about this topic. You understand so much its almost exhausting to argue with you (not that I actually would want匟aHa). You undoubtedly put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just great!

 5. Oh my goodness! an amazing article dude. Thanks However I am experiencing challenge with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting similar rss drawback? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

 6. After I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a remark is added I get four emails with the identical comment. Is there any manner you may take away me from that service? Thanks!

 7. Once I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a remark is added I get four emails with the identical comment. Is there any method you’ll be able to remove me from that service? Thanks!

 8. Greetings from Florida! I’m bored at work so I decided to check out your website
  on my iphone during lunch break. I really like the info you present here and can’t wait to take a look when I get home.
  I’m surprised at how fast your blog loaded on my phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, superb blog!

 9. Oh my goodness! a tremendous article dude. Thanks However I’m experiencing challenge with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting an identical rss problem? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *