Skab opmærksomhed om de mange muligheder i lokalområdet

Vi ser desværre stadig en ærgerlig tendens til, at folk flytter fra de små landsbyer til fordel for de større byer. Det kan der være mange grunde til. Først og fremmest er der selvfølgelig en masse unge, der flytter efter studiemuligheder, men derudover er der også bare en ide om, at man skal til storbyen, hvis man vil opleve livet til det fulde. Det er der tingene sker. Grundet den slags opfattelser flytter folk fra de små landsbyer, købmænd lukker ned og endnu flere folk flytter som følge af de dårlige handelsmuligheder. Det er en evigt ond spiral.  

 

Heldigvis kan spiralen brydes ved at gøre opmærksom på alle de gode muligheder, der trodsalt er i lokalområdet. Prøv engang at tænke over, hvorfor folk burde flytte til jeres landsby. Det kan være, at der er gode muligheder for gåture, en aktiv badmintonklub eller en familieklub der holder månedlige arrangementer. Det er måske sågar den slags nærvær og fællesskab, det kan være svært at finde og danne i de større byer, hvor de mindre kommuner og landsbyer således har en fordel. I kan ikke konkurrere med storbyerne i deres eget spil, så det dur ikke at lokke folk til med cafeer og kaffebarer. Tænker du dig godt om, har I dog næsten med garanti noget bedre. 

Brug en infostander 

Hvad end det bedre så er, kan der dog være besvær med at viderekommunikere det. En simpel infostander i byens mest befolkede områder, såsom købmanden eller den lokale sportshal. Erhverv jer altså gerne en infostander eller to. Så kan I fylde jeres infostander op med forskellige brochurer efter forgodtbefindende. Det kan være omhandlende en lokal turistattraktion, men som nævnt før kan jeres infostander mindst lige så godt være fyldt med hjemmelavede brochurer. Så kan en handle om de fem bedste gåture i området, den næste kan være familieklubbens arrangementer og så videre. Der er masser af muligheder for at udforme gode brochurer, der kan fange folks interesse og danne fællesskab på uventede kanter.  

 

Jeres indsats behøver dog ikke udelukkende at påhvile en infostander ved købmanden, om end sådan en er god af flere årsager. Den lægger de relevante brochurer lige foran næsen på folk, så de ikke engang skal over til en eventuel opslagstavle. Derudover ser en infostander bare professionel ud, hvorfor der er så meget desto større chance for, at man faktisk læser, hvad den byder på.  

Online alternativer 

Som sagt er der dog også alternativer. En af de store på det seneste er naturligvis de sociale medier og internettet i det hele taget. Her kan jeres meddelelser komme bredt ud, om end de dog også kan ende med at gå tabt i mængden. Opret dog gerne en gruppe for jeres kommune eller landsby, så I kan melde ud, hvad der sker af spændende ting, der kan være med til at øge fællesskabsfølelsen. 

Udgivet
Kategoriseret som Artikler

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *