Få flotte vinduer i Hundige

Vinduer i baggrunden

Kunne du virkelig godt tænke dig at lure en professionel vinduespudser kunsten af? Og kunne du lige så godt tænke dig, at dine vinduer kom til at se lige så strålende og blanke ud, som de gør, når en fagmand har pudset dine vinduer på dit hus i Hundige?

Så kommer det selvfølgelig til at koste noget træning, men det er slet ikke umuligt at komme til at få et bedre resultat af dine anstrengelser, når du selv agerer vinduespudser.

Med denne lille guide får du nogle gode fif og en opskrift på, hvordan du nemt og med et overraskende godt resultat kommer tættere på dit mål om den perfekte vinduespudsning.

Find alt dit vinduespudserudstyr frem

Det er ikke fordi, det kræver en helt masse specielt udstyr at pudse vinduer. Det kræver nogle ting, som de fleste har i sin husholdning i forvejen.

Det, du skal finde frem, er følgende:

 • En gulvspand
 • En gummiskraber
 • Eddike
 • Opvaskemiddel
 • Klude
 • Viskestykker
 • En svamp
 • Salmiakspiritus
 • En stige
 • En trappestige
 • Eventuelt et sikkerhedsreb, hvis du skal hænge ud ad et vindue højt oppe

Salmiakspiritus er kun nødvendigt at bruge, hvis vinduerne er ret snavsede. Er de ikke det, så kan det fint undlades.

Når du har fundet det hele frem, så er du klar til at komme i gang.

Start med at vaske det hele grundigt af

Hvis vinduerne er temmelig snavsede, så bør du vaske dem som det første. Her er det, du kan hælde en halv hættefuld salmiakspiritus og en skefuld opvaskemiddel i fem liter vand. Så er du klar til at vaske vinduet grundigt af.

Begynd med at vaske rammen og vindueskarmen af, og slut af med selve ruden.

Hvis vinduerne ikke er så snavsede igen, så kan du fint nøjes med bare at vaske rammen og karmen og så gå direkte til selve pudsningen.

Når ruden skal pudses

Til selve vinduespudsningen bruger du en spand frisk rent vand og nogle rene klude eller en svamp. Vask selve ruden af, og skrub eventuelle pletter væk. Brug ikke for meget vand til afvaskningen.

Så skal det snavsede vand skrabes af igen. Det gøres med en vinduesskraber. Start skrabningen i et af de øverste hjørner, og skab i en lang slangebevægelse ned over ruden. Tør den overskydende vand af i et viskestykke undervejs. Sørg for hele tiden at overlappe det sted, du lige har skrabet for at undgå for mange striber.

Til sidst tørres ramme og karm efter for eventuelt overskydende vand. Så er vinduet pudset færdigt, og du kan gå videre til det næste.

Puds vinduerne hyppigt

Den nemmeste måde at gøre vinduespudsningen overkommelig på er at pudse vinduerne hyppigt. Det er fint at gøre det cirka en gang om måneden. Hvis du får gjort det, vil du dels få oparbejdet en vis rutine i at pudse vinduer, og dels vil det være meget nemmere at pudse dem, når de ikke er særlig snavsede.

Undgå helst at pudse dem i fuld solskin, og når det er frost, er det også bedst at lade være med at pudse vinduer. Bortset fra det, så kan du pudse vinduer hele året rundt.

Det er en ren fornøjelse at se både ud og ind ad dine altid nypudsede vinduer. Nyd dem, og glæd dig også over, at du stille og roligt bliver en haj til at pudse vinduer.

Du kan finde 10 gode tips til at gøre det selv på Bolius.dk.