Festtid: 5 tips til at holde en brag af en fest

Kæmpe fest med DJ og lysshow

Fødselsdage, housewarmings- og bachelorfester – der findes mange anledninger til at holde fest, men hvordan sørger du for, at det bliver et brag af en fest? Det får du her fem gode råd til.

Måske vil du fejre, at du langt om længe er flyttet i egen lejlighed, eller også har du en helt anden anledning, som der med sikkerhed skal fejres med en stor fest. Ligegyldigt anledningen til festen, så skal der festes i gennem, og du får herunder fem gode råd til, hvordan du sikrer dig, at det bliver en brag af en fest.

Lys lokalet op

Det er vigtigt, at festlokalet ikke er for lyst, når festen holdes. Om det så er et stort fest lokale eller et festtelt fra telttilfest.dk, så forsøg at dæmpe lyset eller skærme for lamper, så lysniveauet skrues så langt ned som muligt. Det er også muligt at slukke de mest kraftfulde lamper og benytte stearinlys til at lyse stedet op.

Det skaber en god og hyggelig stemning. Du kan også skaffe discolys for at skabe en god vibe på dansegulvet. Det hedder sig typisk, at jo bedre belysningen er, jo hyggeligere er lokalet – og det gør i sidste ende, at dine gæster bliver hængende længere.

Overraskelser på drinkskortet

Et godt trick er at overraske gæster med drinks, som de ikke har forventet. Det er ikke nødvendigt at opfinde den dybe ske. Du kan blot tage udgangspunkt i klassikerne, men skifte enkelte ingredienser ud med noget anderledes.

Det kan for eksempel være, at du skifter citronen ud med appelsin eller noget helt tredje. Dine gæster bliver oftest meget glade for, at du har gjort noget ekstra for at forkæle dem, og det skal nok sætte festhumøret i gang hos dem.

Sørg for at invitere forskellige typer

For at holde en brag af en fest, så er det klart, at det kræver festglade gæster. Det er en god idé at sammensætte dit selskab med forskellige typer mennesker og forskellige vennegrupper, så gæstelisten bliver et festligt mix. Det kan hurtigt gå hen og blive for kedeligt, hvis alle kender alle. Det er altid sjovt at feste med nye mennesker og møde sine venners venner.

Hav styr på musikken

Der bliver spillet god musik til en god fest. Du skal have styr på musikken, og kan du have på flere måder. Du kan vælge den nemme løsning og hyre en DJ. På den måde slipper du også for at holde styr musikken hele natten og kan nyde festen på lige fod med gæsterne.

Har du ikke råd til at hyre en dj, så er det en god idé at sammensætte et par forskellige playlister, så der både er musik til starten af aftenen, hvor feststemningen skal bygges op og til, når fester brager derudaf.

Involvér dine gæster i festplanlægningen

Det kan både kræve en masse tid og kræfter at planlægge en fest. Derfor er det altid en god idé at involvere dine gæster i planlægningen. Folk elsker at have en finger med i spillet og vise, hvad de er gode til. Det kan for eksempel være, at du har en ven, der er meget musikinteresseret og har styr på musik. Han kan derfor stå for at sammensætte forskellige playlister.

Det kan også være, at du har venner med gode kontakter, som kan stå for at skaffe billige festtelt fra den lokale teltudlejning. Det gælder om at udnytte de fordele, som du sidder med og fordele opgaverne, så du ikke sidder med hele festplanlægningen selv.

29 kommentarer

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *