Hjemmebiografen er på retur

Vi kender det alle sammen godt. Der er næsten ikke noget bedre end at krybe sammen på sofaen en lørdag aften, smække benene op på sofabordet og lade en god film eller serie rulle over skærmen. Det nu engang en af danskernes fortrukne weekendbeskæftigelse.

I takt med at vores fjernsynsskærme bliver bedre og bedre, og mange gange også større og større, byder hjemmets dagligstue i dag på en oplevelse der er noget nær den biografoplevelse som vi efterhånden betaler dyre domme for at få. Så hvorfor ikke spare dine penge på bio-billetten og investere pengene i noget nyt elektronik der kan give dig den ultimative oplevelse i hjemmet?

Fladskærmen alene kan ikke gøre det

Som før nævnt, er de nye fladskærme vi køber blevet langt bedre end de var for bare et par år siden. Med HDR-funktionen – der giver en større forskel på lyse og mørke farver, kan du virkelig udnytte alle de effekter som de moderne Blu-ray og Netflix film er spækket med fra producenten.

Men billedet er ikke alt. Fordi vi gerne vil have helt tynde skærme, er vi desværre nødt til at give afkald på én af de funktioner der ellers normalt skal give dybde til biografoplevelsen. Nemlig lyden. De moderne fjernsyn er spækket med det bedste indenfor billedteknologi, men de har næsten ingen plads til højttalerne. Derfor er mange danskere begyndt at investere i noget bedre lyd.

God lyd er efterhånden blevet en jungle for forbrugeren

Men hvilken lyd skal du så vælge? Mange ”audiofile eksperter” vil påstå at du, for at kunne få den mest sublime lydoplevelse, nærmest bliver nødt til at fylde din stue op med højttalere – noget som de fleste fruer nok vil rynke lidt på næsen og pakke kufferterne over.

Hvis du lever efter reglen ”happy wife, happy life”, bør du gå langt udenom den førnævnte løsning.

Der er stadig håb for dig. Når det gælder en ekstraordinær lyd til dit fladskærmsfjernsyn, har de fleste producenter af forbrugerelektronik nemlig lavet ”soundbars” eller lydbarer, der udover at være skræddersyet til din nye skærm, ikke fylder særligt meget men stadig formår at levere en lækker lydoplevelse med både dybde og bredde.

Er du i tvivl om hvilken soundbar du skal købe til dit OLED-fjernsyn for at bringe Hollywood hjem på Agerbovej, bør du læse denne soundbar test der er fyldt med de sidste nye og de bedste produkter på markedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *