Tips til hvordan du kan bruge haven mere

Haven er det grønne rum, man for alvor nyder godt af som husejer. Efter en vinter som denne, længes vi alle til igen at kunne lade terrassedøren stå på klem, og virkelig lade hverdagen blive lidt mindre klaustrofobisk.

Læs med her og få flere gode ideer og anvendelser af din have.

Gør haven til en legeplads

Nyd grillaftener, dasen i solen, og at gå og lade de grønne fingre virkelig komme på arbejde. Men tænk også over andre måder, I kan anvende haven, og måske endda lokke jeres børn, små som store ud i den friske luft.

En måde at gøre det på, er ved at tænke i spil og lege, som de kan aktivere sig selv og hinanden med. Der er sommerhusklassikerne; petanque, stangtennis, en trampolin måske. Men hvad med en målskive til luftgevær? Find en god gør det selv guide på nettet, og gå nemt og simpelt bygget en målskive, og sågar måske en lille skydebane, hvor de kan sætte dåser, flasker eller andet forhåndenværende op at skyde efter. Det kan der gå mange timer med, og det kan være en social aktivitet såvel noget man kan fordybe sig i alene.

Køb et luftgevær, kikkertsigte til luftgevær, og ammunition, og så er I godt i gang med en sjov aktivitet for familiens ældste.

Optimer rammerne om jeres udendørs rum

Sørg for at tænke haven som et rum, der skal være rart at være i. En grøn græsplæne uden mos er en ting, men skab hyggekroge, og steder der inviterer til små pauser eller fordybelser. Afstem, om I er typerne, der gider at bruge hver weekend på at gå og nusse og pleje, eller om I skal have planter der mest sig selv. Bede med blomster, der er flerårige og har et godt bunddække, er til stor glæde, og næsten intet vedligehold.

Tænk også over jeres hæk. Det er rammen om jeres have, og ikke mindst jeres facade ud til verden og ind til jeres eget lille rum. Skal denne ramme skifte med årstiderne, eller ønsker I noget, der er stedsegrøn og giver et farvepift uanset årstiden. Skal I have en hæk, som er nem at passe og grøn hele året, så  køb kirsebærlaurbær, da disse nemlig har smukke grønne blade uanset årstid.

Har I mulighed for at forlænge jeres aftener ude, med en terrassevarmer, lune tæpper eller noget overdækning, så er det også med til at give jer ekstra meget god tid i haven.

Og vi skal virkelig huske at sætte pris på det dejlige uformelle rum, som haven er. Her er højt til loftet, og skønt liv omkring os, det er bare med at nyde det. Sæt i gang.

Udgivet
Kategoriseret som Artikler

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *