Hvilket udstyr skal du købe, hvis du har en gnaver

Du er måske ikke klar til at adoptere et kæledyr, men hvis du har en gnaver i dit hus, er der nogle ting, som du får brug for. Gnavere har brug for mad- og vandskåle samt strøelse og redematerialer. Nogle gnavere nyder også legetøj, så de kan lege med noget nyt en gang imellem. Hvis du ønsker at passe godt på din gnaverven, skal du sørge for, at de har alt det, de har brug for!

Hvilke dyr defineres som gnavere?

Hvis du har hørt udtrykket gnaver før, så defineres det over dyr som rotter, mus , egern, hamstere, marsvin, kaniner chinchilla. Stramt fortalt, så er det dyr, som har tendens til at gnave i ting.

Hvilket udstyr skal du købe, hvis du har en gnaver

Mad/vand

Der er nogle ting, som er et krav at have i buret som gnaverudstyr. Alle dyr har brug for mad og vand. Vand kan man servere i skåle, som altid bør være tilgængeligt for dyret. Vand kan også serveres i en flaske, som sættes på buret. Maden kan serveres i en fritstående skål, men man kan også få en skål, som sættes fast i strammerne.

Gnaverhuse

Uanset hvilket type gnaver du har, så vil dyret gerne have et sted, hvor den kan gemme sig. Det er her, at dyret har sin base, og hvor den kan føle sig tryg og sove. Der findes mange forskellige gnaverhuse, men fælles for dem alle er, at de er lavet af naturlige materialer. Grunden til, at de er, og skal laves af naturlige materialer, er fordi, de ikke hedder gnavere for ingenting. Gnavnere bider i ting, også i deres huse, og derfor skal det være i et materiale, som gnaveren kan tåle.

Nogle gnavere elsker at gnave i deres huse, på den måde føler de sig beskæftiget, og samtidig sliber de deres tænder.

Gnaverlegetøj

Uanset hvilket gnaver du har, så skal dyret, eller dyrene, beskæftiges med leg. Der findes meget forskelligt legetøj til gnavere, og man kan også sørge for, at legetøjet er egnet til netop din gnaver. Samtidig, skal man sørge for, at det ikke er et skadeligt materiale, hvis gnaveren får lyst til at bide i det.

Pelspleje

Pelsplejen kræves kun af de type gnavere, som har ekstra hårpleje. Det kan være chinchillaer, langhårede marsvin og kaniner. Hvis man ikke giver gnaveren den rette pelspleje, vil pelsen hurtigt blive til en hårknude, som man kan blive nødt til at klippe af. Pelsplejen kan bestå af en kam, saks, trimmer plejehandske, shampoo, som er egnet til dyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *