Sådan foregår stiftelse af holdingselskab

Det kan være utrolig svært at finde rundt i finansverdenen, men heldigvis er der hjælp at hente. Du kan nemlig få hjælp til at stifte dit holdingselskab af professionelle rådgivere. Nemmere bliver det ikke. Her kan du læse mere om, hvordan stiftelse af et holdingselskab foregår.

Hvad er et holdingselskab egentlig? 

Meningen med stiftelse af holdingselskab er at eje aktier eller anparter i andre selskaber. Holdingselskabet kan både være et anpartsselskab, ApS, eller et aktieselskab, A/S. Når en virksomhed bliver oprettet som ApS, er der et par ting, som skal gøres efterfølgende for at leve op til kravene til ApS. Der skal eksempelvis løbende føres regnskab ud fra regnskabsloven. Og en gang om året skal der indsendes en årsrapport til Erhvervsstyrelsen. Selskabet bliver yderligere pålagt revisionspligt. Hertil kommer, at der også skal udpeges en direktion og en bestyrelse for selskabet.

 

Holdingselskabet bliver dog udelukkende brugt til investeringer, og er dermed egentlig ret passivt. Af den grund har et holdingselskab som oftest ikke en omsætning, da meningen med stiftelse af holdingselskab ikke er at producere noget som helst. Man har typisk et driftsselskab, et såkaldt datterselskab, under holdingselskabet, som står for al omsætning. Gennem et holdingselskab kan man opnå skattemæssige og økonomiske fordele.

 

Få hjælp til stiftelse af holdingselskab

Der er mange muligheder for professionel hjælp til stiftelse af holdingselskab. Og det allerbedste er, at det foregår nemt og hurtigt. Ja, både holdingselskab og CVR-nr. kan faktisk være klar inden for ét enkelt døgn. Så bliver det ikke nemmere. Hvis du vælger at få hjælp, er du også sikret juridisk rådgivning fra specialister, så alt foregår lige som det skal. På den vist får du den mest optimale start, hvis du ønsker at stifte et holdingselskab. Du er på den vis også sikker på, at alle dokumenter, som skal bruges i forbindelse med stiftelsen, er udformet helt korrekt. Du kan selv tilgå en masse standarddokumenter i forbindelse med oprettelsen, men det er altså ikke altid, at disse lever op til alle kravene. Det er naturligvis dyrere at benytte sig af advokater, men det sparer dig en masse tid til andre vigtige ting samt giver sikkerhed.

Hvad indebærer det at stifte et holdingselskab?

Grunden til, at det kan være en fordel at få hjælp til at oprette et holdingselskab, er, at der er en del ting, der skal være på plads. Med professionel rådgivning er du sikker på, at alle dokumenter og registreringer er i den fineste orden. Der skal eksempelvis oprettet CVR-nr. og udarbejdes stiftelsesdokument, vedtægter og ejerbog. Hertil kommer registrering ved Erhvervsstyrelsen og registrering af reelle ejere samt kapitalgodkendelse. Så kort sagt; der er en del at holde styr på. Naturligvis kan du godt stå for alt dette selv, men det kræver altså en del arbejde, som blot kan udføres på et døgn, hvis du får den rette hjælp. Med en advokat er du sikret juridisk rådgivning og sikkerhed, når du stifter dit holdingselskab. Advokaten er med dig fra start til slut.

Udgivet
Kategoriseret som Artikler

24 kommentarer

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *