Sådan falder du godt til rette som tilflytter i Odder

Det at flytte kan være svært både rent praktisk og menneskeligt. Du skal lige pludselig til at pakke enhver ejendel i dit hus ned for så at indrette og udtrykke dig i nye og uvante rammer. Mennesket er imidlertid et vanedyr, og efter kort tid vil du med garanti komme til at føle dig hjemme i ding nye bolig.

Det svære bliver imidlertid at opbygge en ny vennekreds. Det gør sig især gældende, hvis du er flyttet til en ny kommune, eller måske sågar til den anden ende af landet. Hvis du for eksempel er flyttet fra den jyske vestkyst til Odder kommune, så er det ikke sikkert, at du kender en eneste sjæl. Heldigvis er der mange tiltag som du kan tage eller ganske enkelt deltage i for at blive en mere aktiv del af kommunen og få udvidet dine bekendtskaber.

Få nye bekendtskaber

Et af de vigtigste trin i at føle sig hjemme et sted er at få nogle bekendtskaber. Nogen man synes, man kender, og som man gerne vil være sammen med. Som tilflytter giver det god mening at starte med at lære sine nye naboer at kende. For det første er de med garanti nysgerrige efter, hvem der ar bosat sig lige ved siden af. Desuden er det nok nogle af de mennesker, du kommer til at omgås mest de kommende år af den simple grund, at I bor lige ved siden af hinanden.

Du kunne for eksempel invitere dine nye naboer over til middag på en af dine første dage i området. Har du ingen ide om, hvad menuen skal stå på, kan du finde et væld af gode opskrifter her.

På den måde har begge parter en god undskyldning for at få snakket om stort og småt. Det er utroligt, hvor godt man kan komme til at kende nogen efter bare en kort middag.

Engagér dig i lokalsamfundet

I en kommune som Odder kommune er der et ekstremt aktivt lokalsamfund, som virkelig får borgerne rystet sammen. Hvis der også er det, hvor end du er blevet tilflytter, kan det bestemt betale sig at engagere sig. Det er en af de bedste måder at få udvidet sin vennekreds på, og samtidig føle at man gør noget godt for nærområdet.

Så er det egentlig lige meget, hvorvidt du bliver en del af den lokale sportsklub, medlem af menighedsrådet eller leder for spejderne i området.

På den måde sikrer du dig også, at du kommer ud i nærområdet mindst en gang om ugen, selvom det de første måneder godt kan virke en smule intimiderende. Hvis du aktivt gør en indsats, både personligt og foreningsmæssigt, kommer du dog hurtigt til at føle dig hjemme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *