Hvor finder du det bedste bredbånd henne

Dette spørgsmål kan være svært at svare på, for hvilke parametre bliver der dømt udfra. Nogle selskaber er gode til at prale med hvor gode de er, men er det nu også helt rigtigt.
Ja de er gode til at levere bredbånd til stort set alle dele af Danmark. Sådan er det i hvert fald blevet, men vi skal ikke ret lang tid tilbage førend det kunne være svært at finde et godt bredbåndsabonnement hvis du boede udenfor de større byer.

I dag kan det også være svært at finde det abonnement der lever op til hvad de skriver af hastighed. Bor du udenfor byen, og ikke så tæt på de transformatorstationer som din bredbåndsudbyder bruger, så kan du være helt sikker på at den hastighed, som der stod på aftalen da du indgik den, ikke holder i virkeligheden. Det kan være helt op 10-15 MB hastighed der forsvinder i den blå luft. Dette skal man være opmærksom på når man skal til at købe et bredbåndsabonnement.

Hvilke andre parametre skal du se på?

Allerførst skal du gøre op med dig selv, hvor meget du forventer at bruge. Jo højere hastighed du vælger, jo mere skal du også betale for det. Derfor kan der være god fornuft i at se på hvor meget data man egentligt bruger. Det kan man så måle sig med i alle de tilbud der findes på det danske marked angående bredbåndsabonnementer.

Det næste du skal se på, er hvilken hastighed som udbyderen rent faktisk kan lavere hos dig. Mange bredbåndsudbydere har en hastighedstester på deres hjemmeside. Her kan man måle hvilken hastighed man reelt ville få ud fra et givent abonnement.

Forventer du at skal bruge en hastighed der hedder 100/50, så er det en god ide at finde ud hvor meget af den hastighed du rent faktisk får. Hvis ikke der findes en hastighedstester på udbyderens hjemmeside, så kan man altid kontakte dem, her skal de nok fortælle dig hvor meget hastighed du kan få.

Prisen er den sidste faktor som gør sig gældende for om det er et godt abonnement for dig. Her kan det være en god ide at måle sig lidt med de andre abonnementer der er på markedet. Finder du et hvor prisen er lige dig, så er det bare at finde ud af hvordan udbyderen levere bredbåndet til dig.

Download/Upload

Når man ser på et bredbåndsabonnement, så står der 2 tal delt med en skråstreg. Det kunne for eksempelvis være 100/50 MB. Det første tal (100) fortæller om den hastighed som man kan downloade emner fra nettet af. Det vil sige at man kan downloade 100 MB i sekundet med denne forbindelse. Det er en ret god forbindelse, som langt de fleste brugere vil være tilfredse med. Her kan du både spille nogle af de mere krævende spil, samt du kan streame film og musik uden problemer.

Det bagerste tal efter skråstregen er den hastighed du kan uploade noget til internettet med. Det kan være du skal sende en video på mail, eller du skal uploade billeder til Facebook. Her er det hastigheden der afgør hvor hurtigt du kan gøre dette.

Når du skal vælge et bredbåndsabonnement, så er det også en rigtig god ide lige at se på både download og upload hastigheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *