Varmepumper – luft til luft

Flere og flere mennesker går meget op i at passe på vores natur, vores jord og vores miljø. Der bliver heldigvis udviklet mange metoder og måder man kan gøre dette. En af disse metoder er en varmepumpe. På Find-varmepumpe.dk kan du læse videre, hvis du ikke finder alt du behøver at vide om luft-til-luft varmepumper herunder.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er en opvarmningsmetode til hjemmet, der udnytter den energi der naturligt findes i luften eller i jorden. Pumpen bruger denne energi til at skabe varme som kan benyttes i hele dit hjem. En varmpepumpe er en rigtig effektiv opvarmningskilde fordi den udnytter energien optimalt. Hvis man putter 1kwh time i varmepumpen, så får man 3 gange så meget igen, som hvis man havde brugt en almindelig el-radiator.

Hvordan virker en varmepumpe?

En varmpepumpe optager varmeenergi fra kilder med et lavt temperaturiveau. Gennem et lukket kredssystem med et kølemiddel og en kompressor, kan varmen omsættes til højere temperature som så kan anvendes til opvarmning i huset. Processen minder meget om et køleskab, men hvor køleskabets engergi føres ud i selve køleskabet, føres denne energi videre ud i resten af bygningen.

I en såkaldt, fordamper, optager varmepumpen energi fra omgivelserne, herunder jorden, udeluft og udsugningsluft. Denne varme får kølemidlet til at koge og fordampe. Når dampen fra kølemidlet presses sammen inde i kompessoren, hæves trykket og så stiger tempreaturen. Herefter afgiver kølemidlet sin varme i kondensatoren, hvor kølemidlet igen afkøles og bliver til væske, der løber tilbage til fordamperen, hvor processen starter forfra. Sådan fortsætter cirklen af reaktioner, og på den måde opvarmes dit hus, på en miljømæssigt sund måde.

Varmepumpe typer

Der findes 3 forskellige typer varmepumper. Den første kaldes ”Jord til vand varmepumpe”. Denne type varmepumpe udnytter jordvarmen fra det øverste jordlag. Varmen generes ved at der sendes vand ud fra huset, og tilbage til pumpen gennem slanger der er gravet ned i jorden. Herfra føres jordvarmen gennem en varmeveksler og videre igen til husets varmeinstallation.

Den anden type kaldes ”Luft til vand-varmepumpe”. Denne varmepumpe bruger varmen i luften der allerede findes i din bolig, eller udenfor boligen. Energien, eller varmen fra luften sendes gennem samme proces som ved jord til vand varmepumpen.

Den tredje og sidste type varmpepumpe kaldes ”luft til luft varmepumpe”. Denne varmepumpe er placeret udenfor huset. Pumpen andvender varmen der er i luften udenfor til at skabe varme indenfor i huset.

Hvis du nu sidder og tænker at en varmepumpe kunne være noget for dig, så er det bare igang med at læse. Der er mange producenter der laver varmepumper, og det er en god ide at sætte dig godt ind i hvilken type varmepumpe der passer bedst til dine behov, og til dit hjem, så hele familien kan holde varmen.

Udgivet
Kategoriseret som Artikler

27 kommentarer

  1. I’m so happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the accidental misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *