En biopejs er hygge og god stil

Hygge ved biopejs

Med en biopejs har du et indslag i din indretning i hjemmet eller på arbejdspladsen, der både spreder hygger og signalerer god stil.

En biopejs fås i mange størrelser og udformninger. Fælles for dem alle er, at de kan bidrage til den gode stemning, og at de påvirker rummets indretning positivt.

Biopejsen har stor hygge-effekt

En biopejs brænder med levende flammer, hvilket jo altid sætter en god stemning i det rum, den står i. Der skal ikke meget mere end et enkelt lille stearinlys til at skabe den forskel. Når det så kommer op i en større skala, som det er i en biopejs, så bliver hygge-effekten også forstærket.

Ud over den visuelle del af hyggen så bidrager en biopejs også positivt til rummets temperatur. Den lune luft forstørrer også oplevelen af hygge.

Hvad med varme-effekten?

Der sker en vis udvikling af varme, når der er levende flammer i et rum. Hvor meget lunere, der bliver i et rum med en biopejs i, afhænger helt af rummets størrelse og af biopejsens størrelse.

En meget lille biopejs i et meget stort kontorlandskab vil så godt som ingen effekt have på temperaturen. I hvert fald ikke noget, der kan mærkes.

Omvendt vil en stor biopejs godt kunne mærkes i et mindre rum. Så på den måde hænger varmeeffekt og størrelse på rum og biopejs nøje sammen.

Forvent dog ikke, at du kan have en biopejs som eneste varmekilde. Det er den ikke kraftig nok til. Men den kan dog være et godt supplement til din øvrige opvarmning.

Du kan sætte dig meget mere ind i biopejsens varmeeffekt her, hvor der er foretaget nogle relevante udregninger.

Biopejse fås i forskellige varianter

Designmæssigt og ydelsesmæssigt er der store forskelle på biopejse. Du kan sågar også få specialdesignet en biopejs, så den bliver lige nøjagtigt, som du gerne vil have den.

De fås i forskellige størrelser. I de mindste modeller vil der typisk være et enkelt brandkammer, og selve udformningen af pejsen vil være rektangulær som standardmodel.

De større modeller kan variere mere i antal af brandkamre og i udformningen. Her ses de i alle varianter af geometriske former. Der kan også være forskelle på, om modellen er beregnet til at stå på gulvet, sidde på væggen eller stå på et møbel. Pejsen kan også være en indbygningsmodel. Det vil sige, at den bygges direkte ind i muren enten med front til den ene side eller til begge sider af muren.

Der er nærmest ingen ende på, hvor mange forskellige udformninger af design, en biopejs kan have.

God stil med en biopejs

Har du en biopejs stående eller hængende, så er der ingen tvivl om, at det højner den hyggelige stemning i rummet.

En anden effekt af det er, at det er så god stil at have en biopejs. Især hvis den er af en vis størrelse, så kan den godt komme til at dominere din indretning på den fede måde. Så er den nærmest som en skulptur eller et billedkunstværk i sig selv.

Den vil altid tage sin del af opmærksomheden i rummet. Derfor er det vigtigt at vælge en model, der passer til den øvrige indretning. Eller lade den ørige indretning tage form efter biopejsen.

Den gode stil fornægter sig ikke, hvis du indretter dig smagfuldt med en biopejs.

Det gælder også, hvis du indretter dit havemiljø med nogle biopejse. Det signalerer overskud og charme.

I kontorlandskabet eller i loungen gør en biopejs også lykke. Den er et samlingspunkt for øjet og udstråler både varme og cool indretning.

Uanset, hvor du placerer en biopejs, vil den ændre et rum. Det gælder både i forhold til temperatur, stemning og stil.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *