Skal jeg investere i bitcoin

Graf der peger op

Overvejer du at investere i kryptovalutaen bitcoin? Så kan der jo være både held eller uheld ved den investering. Lige som der kan ved enhver anden investering, så er det jo ikke muligt at forudsige, hvordan det kommer til at gå på længere sigt med den investering.

Den uafhængige valuta

Det kan være særligt svært at forudsige, hvordan kursen for BTC (bitcoin) kommer til at bevæge sig. Den er nemlig fuldstændig uafhængig af alt, hvad der hedder banker, selskaber eller anden form for formynderskab.

Et af skabernes vigtigste formål er, at denne valuta netop skal være uafhængigt af alting. Derfor er der heller ikke nogen eller noget, der kan regulere eller beslutte noget i forhold til bitcoin. Da den således er nærmest frit svævende i luften, så kan det nemt gå begge veje med den.

Det er den enkelte anonyme bitcoin-ejer, der selv holder og selv administrerer sine BTC helt suverænt.

Bitcoins er helt decentrale i forhold til lande, stater, banker, myndigheder og så videre.

Hvor stabil er BTC?

For tiden er der ret roligt omkring bitcoin. I det senest årstid har den ligget ret stabilt. Det gør den til et mere attraktivt investeringsobjekt, end hvis kursen dansede op og ned.

På den anden side så betyder det også, at der ikke er nogen lynhurtig gevinst at vente, hvis du investerer lige nu. Hvornår kursen så igen begynder at bevæge sig op eller ned, det er jo det, der ikke er til at sige med sikkerhed. Det er jo også samtidig en stor del af spændingen ved at investere.

Alt kan ske. Hvis du er så heldig eller klog med dine investeringer, så kan der vente dig en god gevinst. En passiv indtægt er altid velkommen.

Kan jeg bruge bitcoins som betalingsmiddel?

Du kan godt bruge dine bitcoins til at købe noget for. Det foregår primært på nettet, men det er faktisk muligt at finde fysiske butikker, der tager imod BTC som betalingsmiddel.

Dem findes der omkring 50 af i Danmark. På verdensplan findes der 12.000 steder, hvor du kan betale med bitcoins.

Bitcoin findes ikke som fysiske penge, så skal du købe noget med dem, så kommer det til t ske online.

Det er også muligt at ombytte bitcoin til ”almindelige” penge. Det foregår også på nettet, og her skal det ske via en såkaldt wallet, som du opbevarer dine bitcoins i. Så BTC er langt fra bare legepenge. De findes, og de er anerkendt mange steder som et betalingsmiddel.

Du kan for eksempel investere nu og så gemme dine BTC i en årrække. Når kursen er høj, kan du så vælge at sige stop og score gevinsten. Det er ret sjovt.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *