Lad ikke den gode frugt i din have gå til spilde med disse tips

Mange danskere har en eller anden form for frugttræer i deres have. Det kan være både æble og/eller pæretræer. Humlen ved dette er at mange danskere ikke bruger disse frugter til noget. Måske er nogle stykker så heldige at blive plukket, men ellers falder resten blot til jorden for at rådne. Det er da spild.

Der er mange gode ting man kan gøre med frugter fra sin have, og som en ekstra bonus spare man også penge ved ikke at behøve at skulle købe masseproducerede frugter i supermarkedet. De smager også bare bedst direkte fra haven.

Ved du ikke lige hvad du skal stille op med de mange frugter i din have, er der i denne artikel samlet 3 gode bud til hvad du kan gøre med frugten, så den ikke går til spilde.

Tjen lidt ekstra på din frugt

En god klassiker er at sælge den. Flere steder langs de danske landeveje, kan man finde små boder sat frem forenden af indkørsler. Her sælges frisk frugt til små penge, som forbi kørende billister kan købe nogle stykker af til turen. Det er billigt for dem der køber, du kommer af med den frugt der ellers blot ville rådne i din have og så tjener du endda lidt ekstra lommepenge på det.

Du kan også altid blot sætte dem ud til vejen i en kurv og give dem væk gratis, så folk der går forbi blot kan tage en frugt hvis det var det de skulle have lyst til.

Nyd den friske frugt i saftform

Der er intet bedre end fristpresset frugtsaft. På en varm sommerdag, er det lige hvad man har brug for, for at kunne køle af. Det er også dejligt forfriskende om morgenen, og processen med at lave frugtsaft, er helt sikkert noget som dine børn vil have det rigtig sjovt med.

Det gør det også lidt sjovere at drikke, da det er noget man selv har været med til at lave. Og som en bonus, nøjagtig som i ovennævnte tip, så sparer du også penge, da du slipper for at købe masseproduceret juice lavet fra koncentrat, og ikke fra frisk frugt.

For at du kan lave din egen frugtsaft, kræver det dog lidt ting. Heriblandt en frugtpresser. Som navnet så opfindsomt hentyder til, er det trodsalt denne der skal presse saften ud af dine frugter. Herefter kan du smage den til med sukker eller andet godt, som du kunne have lyst til at tilføje til din saft, for at den bliver lige som du gerne vil have den.

Lidt godt til madpakken

Har du børn har du sikkert tumlet med tanken om hvordan du får dem til at spise deres frugt og grønt. Frugt direkte fra haven er en god vej at gå.

Frisk frugt smager som sagt altid bedre, og det er dejligt billigt blot at gå ud at plukke det og så pakke det i dine børns madkasse.

Selv hvis du ikke har børn, kan du trods alt bare pakke frugten ned til dig selv.

Udgivet
Kategoriseret som Artikler

25 kommentarer

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *