Overdragelse af ejendom; kan man skrive skødet selv?

Har man efter en lang og hård kamp endelig fundet drømmeboligen og nu er klar til at flytte ting, så er der lige nogle juridiske ting man under ingen omstændigheder må glemme. Købsaftale, skøde og tinglysning er nemlig 3 ting som er nødvendige og lovpligtige, hvis man ønsker en juridisk korrekt og problemfri overdragelse af en given ejendom?

Men hvad er et skøde egentlig? Og kan man selv stå for skødeskrivningen?

Fra købsaftale til skøde

De fleste mennesker er bevidste om at der skal indgås og underskrives en købsaftale i forbindelse med et boligkøb. Men ikke alle mennesker ved at købsaftalen ikke er fyldestgørende og at købet også skal tinglyses.

Det er her at skødet kommer ind i billedet, som ganske enkelt er en dokumentation af ejerskiftet. Et skøde indeholder mange af de samme information som købsaftalen såsom adressen på ejendommen, køber og sælger navne og CPR.-numre, datoen for overdragelsen såvel som købssummen.

Mens købsaftalen oftest underskrives i hånden, så skal skødet underskrives digitalt med NemID, da det er tale om et juridisk dokument som skal tilgås af tinglysningen. Skødet sikrer køberen imod videresalg af ejendommen og sørger for at der ingen tvivl er omkring den retmæssige ejer af ejendommen.

Professionel hjælp til skødet

Som udgangspunkt er det altid købe der skal stå for at skødet og tinglysningen udarbejdes og underskrives på ordentlig vis. Men da der her er tale om dokumenter af juridisk karakter, så kan det være en god idé at få kompetent assistance af en boligadvokat.

Hvis man ikke selv er bekendt med hele processen for skødeskrivning og vil man undgå fremtidige komplikationer, så kan man med en boligadvokats hjælp få indleveret et fyldestgørende dokument på en korrekt og tilfredstillende måde.

Professionel hjælp kan give en den tiltrængte ro i maven og spare en for unødige problemer senere hen i forløbet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *