Få 5G i Odder

Der er en ny generation af mobil internetteknologi, som er begyndt at få opmærksomhed rundt om i verden, og den går under navnet 5G. 5G tilbyder hurtigere downloadhastigheder forbedret latenstid og mere pålidelige forbindelser. Den har potentiale til at ændre den måde, vi bruger internettet på, og den måde, virksomheder fungerer på. I denne artikel vil vi fortælle, hvad 5G er, hvilke fordele det giver, og hvordan det står til med 5G i Odder.

Hvad er 5G?

Femte generation af trådløs kommunikation (eller blot “femte generation”), forkortet “5G” eller mere almindeligt kendt som “LTE Advanced Pro”, er en betegnelse for den næste store fase af standarderne for mobil telekommunikation ud over den nuværende fjerde generation (dvs. LTE) og LTE-A.

Den vigtigste forskel, der adskiller femte generation af trådløse netværk fra tidligere generationer, er den øgede brug af avanceret antenneteknologi og massiv MIMO, som forventes at give en betydeligt højere kapacitet end de nuværende LTE-netværk. Læs mere om 5G her. 

Hvad er MIMO?

MIMO (Multiple-Input and Multiple-Output) er en type antenneteknologi, der anvendes i trådløs kommunikation. Den giver mulighed for multiplexing, hvilket betyder, at flere datastrømme kan sendes over den samme kanal. Og derfor går det lidt hurtigere. MIMO har eksisteret siden den trådløse kommunikations tidlige dage, men det var først for nylig, at den er blevet en standardfunktion i LTE-netværk.

Streamingtjenester er populære som aldrig før

En af de største fordele ved at have en hurtigere og mere pålidelig forbindelse er, at det åbner nye muligheder for streamingtjenester. Tjenester som Netflix, Amazon Prime Video og Spotify, HBO, Viaplay bliver stadig mere populære, især med fremkomsten af smart-tv’er og mobile enheder. Med en hurtigere forbindelse kan du streame HD-video uden buffering eller afbrydelser.

Internet er vigtige for os, uanset hvor man bor

I dagens samfund er internettet blevet en vigtig del af vores liv. Vi bruger det til arbejde, kommunikation, underholdning og meget mere. En pålidelig forbindelse er vigtig, uanset hvor du bor, men det er især vigtigt i landdistrikterne, hvor der er færre muligheder for højhastighedsinternet, som gælder øer og udkanten af Danmark, hvor signalerne godt kan være lidt bagud, i forhold til at du bor i centrum.

5G i Odder

Odder er en lille by i Danmark med et indbyggertal på lidt over 11.000 mennesker. Den ligger i Østjylland af Jylland ud fra øren Samsø. Trods sin lille størrelse er Odder et af de første steder i Danmark, der får adgang til femte generation af trådløs teknologi inden for den nærmeste tid. Dette er takket være et partnerskab mellem Telia, den danske stat og den lokale kommune.

Som en del af aftalen vil Telia opbygge et nyt netværk i Odder, der vil give hastigheder på op til 1 gigabit pr. sekund. Det er betydeligt hurtigere end den nuværende gennemsnitlige bredbåndshastighed i Danmark, som ligger på omkring 50 megabit per sekund. Det nye netværk vil være tilgængelig for både private og erhvervskunder

Odder Kommune er meget begejstret for projektet, da det vil forbedre byens digitale infrastruktur og gøre den mere attraktiv for virksomheder og borgere. “Dette er et vigtigt skridt for Odder. Med denne aftale sikrer vi, at vores borgere og virksomheder får adgang til den bedst mulige mobil dækning og højhastighedsinternet,” siger Jens Stenbæk, borgmester i Odder Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *