Sådan passer du dine frugttræer

Når man skal indrette sin have med forskellige blomster og planter, er det oplagt også at plante nogle træer. De fylder godt i haven, så den ikke kommer til at virke bar og i takt med, at de vokser sig store, kan de give god skygge i haven.
Frugttræer er altid sjove at have. Det er hyggeligt at kunne spise æbler, pærer eller kirsebær fra sit eget træ. For at frugttræer trives, skal man dog huske at passe dem rigtigt.

Vælg de rette træer

Det første, man bør overveje, er, hvilke træer man skal anskaffe sig. Det er et spørgsmål om smag og behag, for hvis man ikke er så glad for kirsebær, men derimod elsker æbler, er det nok et æbletræ, man skal gå efter, fremfor et kirsebærtræ.
Derudover skal man tænke på, hvilke muligheder, man har i sin have. Hvor kan træet stå? Hvilken type træ vil trives godt det sted?
Har du en lille have, vil det måske blive for voldsomt med et stort frugttræ. Her kan du vælge et træ i krukke i stedet. Du kan f.eks. få et æbletræ i krukke, som både fylder mindre end et traditionelt træ, men også kan flyttes efter behov.

Beskæring af frugttræer

Som udgangspunkt er det egentlig ikke nødvendigt at beskære sine frugttræer. Mange vælger dog at gøre det for at kontrollere træets vækst og lave en udtynding, der giver større frugter med bedre smag.
Hvis du f.eks. gerne vil beskære dine kirsebærtræer, er det vigtigt at sætte dig ind i nogle ting såsom hvornår beskæres kirsebærtræer, hvordan beskæres de korrekt, og hvor meget skal man beskære dem.
Der findes masser af guides på nettet til beskæring af frugttræer, og du kan også få råd og vejledning hos din lokale planteskole.

Vælg den rette placering

Langt de fleste frugttræer har bedst af et stå solrige steder. De skal også helst stå med god plads omkring sig, så de kan udvikle sig bedst muligt.
Frugttræer har også bedst af at stå steder med rolige vindforhold, så kraftige vindstød ikke kan blæse frugterne af eller beskadige træets grene og blomster.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *