4 gode haveråd

Hvad mangler du at vide om haven? Ved du ikke, hvor du skal starte havearbejdet? I Odder kan du nemt finde storkenæb biokovo til alle formål. Storkenæb fås i mange sorte og størrelser. Det kan bruges overalt i haven, både som pynt i dine flotteste krukker eller som en effektiv bunddækkeplante.

Vand kun morgen eller aften

Du bør i vande din have midt på dagen. En af grundene er miljøet. Jo varmere temperaturen er, jo mere vand vil også fordampe og gå til spilde. Dette vand kunne have nået ned til plantens rødder i stedet. Solen kan også være så varm, at den kan få vanddråberne til at svide dine planters blade.

Skal du alligevel vande midt på dagen, så er det vigtigt at vande direkte ned i jorden, omkring roden. Du bør ikke vande på løvet. Alternativt kan du vælge planter, som du ikke behøver at vande. Det kan være træer, buske, prydgræsser eller stauder. Disse klarer sig ofte godt uden vand.

Du bør slå græs hver uge

Når du slår græs hver ugen, så styrker du græssets vækst og giver dit græs finere og blødere strå. Dit græs kan bedre tåle klipning end f.eks. skvalderkål, så du får også en græsplæne med mindre ukrudt. Hvis du springer græs slåningen over, bliver dit græs grovere. Det kan også se gult ud lige efter, du har slået det. Det kan være svært at slå græs, som er blevet alt for langt.

Klip din hæk inden Sankt Hans

Omkring slut juni har hækken ofte fået lange skud, der får den til at se rodet og sjusket ud Klipper du den derfor på dette tidspunkt og igen i august, så har du en pæn og lige hæk det meste af året. Det siges også, at du på denne måde ikke vil forstyrre fuglene i deres reder.

Mangler du råd til andet end haven? Du kan også finde flere råd til forskellige emner her.

Pak dine krukker ind i bobleplast, når frosten melder sin ankomst

Dine krukker og planter heri er meget mere udsatte for frost end de planter, som gror i din havejord. Har du lerkrukker kan du risikere, at de springer, når vandet fryser. For at forhindre disse ting, kan du pakke dine krukker ind i bobleplast samt isolere dine planter med halm i hønsenet.

Du kan også tømme dine krukker og opbevare dem tørt. Her kan du så grave alle dine planter ned i jorden vinteren over. Når foråret kommer, kan du sætte de overlevende planter tilbage i dine krukker. Når du vinteropbevarer dine krukkeplanter, så bør du samle dem alle op ad en beskyttende husmur.

Det var rådene for denne gang. Held og lykke med havearbejdet!

2 kommentarer

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *