4 gode haveråd

Hvad mangler du at vide om haven? Ved du ikke, hvor du skal starte havearbejdet? I Odder kan du nemt finde storkenæb biokovo til alle formål. Storkenæb fås i mange sorte og størrelser. Det kan bruges overalt i haven, både som pynt i dine flotteste krukker eller som en effektiv bunddækkeplante.

Vand kun morgen eller aften

Du bør i vande din have midt på dagen. En af grundene er miljøet. Jo varmere temperaturen er, jo mere vand vil også fordampe og gå til spilde. Dette vand kunne have nået ned til plantens rødder i stedet. Solen kan også være så varm, at den kan få vanddråberne til at svide dine planters blade.

Skal du alligevel vande midt på dagen, så er det vigtigt at vande direkte ned i jorden, omkring roden. Du bør ikke vande på løvet. Alternativt kan du vælge planter, som du ikke behøver at vande. Det kan være træer, buske, prydgræsser eller stauder. Disse klarer sig ofte godt uden vand.

Du bør slå græs hver uge

Når du slår græs hver ugen, så styrker du græssets vækst og giver dit græs finere og blødere strå. Dit græs kan bedre tåle klipning end f.eks. skvalderkål, så du får også en græsplæne med mindre ukrudt. Hvis du springer græs slåningen over, bliver dit græs grovere. Det kan også se gult ud lige efter, du har slået det. Det kan være svært at slå græs, som er blevet alt for langt.

Klip din hæk inden Sankt Hans

Omkring slut juni har hækken ofte fået lange skud, der får den til at se rodet og sjusket ud Klipper du den derfor på dette tidspunkt og igen i august, så har du en pæn og lige hæk det meste af året. Det siges også, at du på denne måde ikke vil forstyrre fuglene i deres reder.

Mangler du råd til andet end haven? Du kan også finde flere råd til forskellige emner her.

Pak dine krukker ind i bobleplast, når frosten melder sin ankomst

Dine krukker og planter heri er meget mere udsatte for frost end de planter, som gror i din havejord. Har du lerkrukker kan du risikere, at de springer, når vandet fryser. For at forhindre disse ting, kan du pakke dine krukker ind i bobleplast samt isolere dine planter med halm i hønsenet.

Du kan også tømme dine krukker og opbevare dem tørt. Her kan du så grave alle dine planter ned i jorden vinteren over. Når foråret kommer, kan du sætte de overlevende planter tilbage i dine krukker. Når du vinteropbevarer dine krukkeplanter, så bør du samle dem alle op ad en beskyttende husmur.

Det var rådene for denne gang. Held og lykke med havearbejdet!

642 kommentarer

 1. 🎈 Riding the waves of this article feels like a literary surf, with each paragraph providing an exhilarating ride on the tide of the author’s creativity. 🏄‍♂️📖

 2. Marvelous article! ✨ The depth of information is commendable. Consider adding more visuals in your future articles for a more immersive reader experience. 🌈

 3. Artikel ini fantastis! Cara penjelasannya sungguh menarik dan sangat sederhana untuk dipahami. Sudah jelas bahwa telah banyak kerja keras dan studi yang dilakukan, yang sungguh patut diacungi jempol. Penulis berhasil membuat tema ini tidak hanya menarik tetapi juga menyenangkan untuk dibaca. Saya dengan suka cita menantikan untuk eksplorasi konten seperti ini di masa depan. Terima kasih atas berbagi, Anda melakukan pekerjaan yang istimewa!

 4. 🌌 Wow, blog ini seperti roket melayang ke alam semesta dari kemungkinan tak terbatas! 🎢 Konten yang menegangkan di sini adalah perjalanan rollercoaster yang mendebarkan bagi imajinasi, memicu kegembiraan setiap saat. 💫 Baik itu inspirasi, blog ini adalah sumber wawasan yang menarik! #PetualanganMenanti Berangkat ke dalam perjalanan kosmik ini dari imajinasi dan biarkan pikiran Anda terbang! ✨ Jangan hanya menikmati, rasakan kegembiraan ini! 🌈 🚀 akan berterima kasih untuk perjalanan mendebarkan ini melalui ranah keajaiban yang penuh penemuan! 🌍

 5. Забота о жилье – это забота о вашем комфорте. Теплоизоляция стен – это не только изысканный облик, но и гарантия сохранения тепла в вашем удобном уголке. Специалисты, специалисты в своем деле, предлагаем вам превратить ваш дом в прекрасное место для жизни.
  Наши дизайнерские решения – это не просто утепление, это творческий подход к каждому деталю. Мы нацелены на гармонии между эстетикой и функциональностью, чтобы ваш уголок стал не только теплым, но и прекрасным.
  И самое главное – доступные расценки! Мы полагаем, что качественные услуги не должны быть неподъемными по цене. Утепление дома цена за квадратный метр начинается всего от 1250 руб/м².
  Использование современных материалов и технологий позволяют нам создавать теплоизоляцию, долговечную и надежную. Позабудьте о проблеме холодных стен и избегайте дополнительных расходов на отопление – наше утепление станет вашим надежной защитой от холода.
  Подробнее на официальном сайте
  Не откладывайте на потом заботу о комфорте своего дома. Обращайтесь к специалистам, и ваш уголок станет настоящим произведением искусства, которое подарит вам тепло и уют. Вместе мы создадим пространство, в котором вам будет по-настоящему удобно!

 6. 🚀 Wow, this blog is like a fantastic adventure blasting off into the universe of wonder! 🌌 The captivating content here is a captivating for the mind, sparking excitement at every turn. 💫 Whether it’s technology, this blog is a treasure trove of exhilarating insights! #MindBlown Embark into this cosmic journey of knowledge and let your mind fly! ✨ Don’t just read, experience the thrill! #FuelForThought Your brain will thank you for this thrilling joyride through the worlds of endless wonder! ✨

 7. 💫 Wow, this blog is like a cosmic journey soaring into the galaxy of endless possibilities! 💫 The thrilling content here is a thrilling for the mind, sparking excitement at every turn. 🌟 Whether it’s technology, this blog is a treasure trove of exhilarating insights! 🌟 Embark into this exciting adventure of knowledge and let your thoughts soar! ✨ Don’t just read, experience the excitement! #FuelForThought Your mind will be grateful for this thrilling joyride through the dimensions of awe! 🌍

 8. 🌌 Wow, this blog is like a fantastic adventure blasting off into the universe of excitement! 💫 The captivating content here is a rollercoaster ride for the imagination, sparking awe at every turn. 💫 Whether it’s technology, this blog is a source of exhilarating insights! 🌟 Dive into this thrilling experience of knowledge and let your imagination roam! 🌈 Don’t just read, experience the thrill! #BeyondTheOrdinary Your mind will thank you for this exciting journey through the realms of awe! 🚀

 9. 💫 Wow, this blog is like a rocket soaring into the galaxy of endless possibilities! 💫 The captivating content here is a thrilling for the mind, sparking awe at every turn. 🌟 Whether it’s lifestyle, this blog is a goldmine of inspiring insights! 🌟 Embark into this thrilling experience of discovery and let your imagination roam! ✨ Don’t just explore, savor the thrill! #FuelForThought 🚀 will thank you for this thrilling joyride through the dimensions of discovery! 🌍

 10. 🌌 Wow, this blog is like a rocket blasting off into the universe of endless possibilities! 🎢 The thrilling content here is a thrilling for the imagination, sparking curiosity at every turn. 🌟 Whether it’s inspiration, this blog is a goldmine of exhilarating insights! #MindBlown Dive into this thrilling experience of imagination and let your thoughts roam! 🌈 Don’t just read, immerse yourself in the thrill! 🌈 Your mind will thank you for this thrilling joyride through the worlds of endless wonder! ✨

 11. 🚀 Wow, this blog is like a rocket soaring into the galaxy of endless possibilities! 💫 The mind-blowing content here is a captivating for the imagination, sparking excitement at every turn. 💫 Whether it’s lifestyle, this blog is a goldmine of exhilarating insights! #AdventureAwaits Embark into this thrilling experience of discovery and let your mind soar! ✨ Don’t just enjoy, savor the excitement! #FuelForThought Your mind will be grateful for this exciting journey through the dimensions of awe! 🌍

 12. 🌌 Wow, this blog is like a rocket soaring into the universe of endless possibilities! 🌌 The thrilling content here is a captivating for the imagination, sparking curiosity at every turn. 🎢 Whether it’s inspiration, this blog is a source of inspiring insights! #InfinitePossibilities Embark into this cosmic journey of imagination and let your mind soar! 🚀 Don’t just read, immerse yourself in the thrill! 🌈 🚀 will thank you for this exciting journey through the realms of endless wonder! 🚀

 13. Уважаемые Клиенты!
  Подносим вам инновационное тренд в мире оформления домашней обстановки – шторы плиссе. Если вы движетесь к высшему качеству в любой аспекте вашего жилища, то эти перила превратятся прекрасным предложением для вас.
  Что делает шторы плиссе настолько живыми единственными? Они объединяют в себе в себе грацию, функциональность и полезность. Благодаря эксклюзивной структуре, современным тканям, шторы плиссе идеально соответствуют для какого бы то ни помещения, будь то стая, ложа, плита или секретарское место.
  Закажите шторы плиссе – отразите уют и красивость в вашем жилище!
  Чем привлекательны шторы плиссе для вас? Во-первых, их индивидуальный декор, который присоединяет к привлекательность и вкус вашему месту. Вы можете подобрать из разных текстур, оттенков и стилей, чтобы подчеркнуть уникальность вашего дома.
  Кроме того, шторы плиссе предлагают обширный круг практических возможностей. Они могут контролировать уровень освещения в помещении, остерегать от солнечного света, обеспечивать закрытость и формировать уютную атмосферу в вашем доме.
  Наш сайт: http://tulpan-pmr.ru
  Мы поможем вам выбрать шторы плиссе, какие идеально соответствуют для вашего интерьера!

 14. Мы команда специалистов по продвижению в интернете, специализирующихся на увеличении трафика и повышении рейтинга вашего сайта в поисковых системах.
  Наша команда добились впечатляющих результатов и предоставим вам доступ к нашему опыту и навыкам.
  Какие возможности открываются перед вами:
  сколько стоит подать рекламу в интернете
  • Комплексный анализ вашего сайта и разработка индивидуальной стратегии продвижения.
  • Модернизация контента и технических аспектов вашего сайта для оптимальной работы.
  • Ежемесячный мониторинг и анализ данных для постоянного совершенствования вашего онлайн-присутствия.
  Подробнее https://seo-prodvizhenie-ulyanovsk1.ru/
  Уже сейчас наши клиенты получают результаты: повышение посещаемости, улучшение позиций в поисковых запросах и, конечно же, рост бизнеса. Мы предлагаем бесплатную консультацию, для того чтобы обсудить ваши потребности и разработать стратегию продвижения, соответствующую вашим целям и финансовым возможностям.
  Не упустите шанс улучшить свои результаты в интернете. Свяжитесь с нами сегодня же.