5 effektive råd til, hvordan dit barn spiser madpakken op

Alle forældre kender scenariet: Man står tidligt op, forbereder en nærende madpakke til sit barn med kærlighed og omtanke, og alligevel kommer madpakken halvspist retur. Det kan være frustrerende, især hvis man har brugt tid og energi på at sammensætte en sund og lækker frokost. Her får du fem effektive råd til, hvordan du får dit barn til med glæde at spise hele madpakken op.

1. Involver dit barn i madpakke-processen

Børn er mere tilbøjelige til at spise det, de selv har været med til at lave. Tag dem med i køkkenet, og lad dem vælge mellem forskellige sunde alternativer. De kan eksempelvis bestemme, om de vil have ost eller skinke på brødet, eller hvilken slags frugt de ønsker som snack.

2. Gør madpakken visuelt tiltalende

Børn er ofte tiltrukket af farverig mad. Diverse grøntsagsstænger, bær og farverige wraps kan gøre madpakken mere indbydende. Man kan også bruge udstikkere til at lave sjove former med brød, ost eller agurk. Det handler om at vække barnets nysgerrighed og appetit.

3. Variation er nøglen

Det kan blive ensformigt at spise det samme dag ud og dag ind. Prøv at variere madpakken fra dag til dag. Måske kan du introducere nye retter, som dit barn ikke har prøvet før, eller blot rotere mellem barnets yndlingsretter.

4. Sundt kan også være lækkert

Mange tror, at sund mad per definition er kedeligt eller smagløst, men det behøver det slet ikke at være. Fokusér på lækre snacks, der både er sunde og velsmagende. Eksempelvis kan man inkludere nødder, tørret frugt eller økologisk frugt. Økologisk frugt har den fordel, at den ofte smager mere intensivt, og man kan faktisk få økologisk frugt til virksomheder i FrugtKasser. Selv hvis du ikke driver en virksomhed, kan inspirationen hentes herfra. En delikat frugtkasse kan skabe spænding og variere indholdet i madpakken.

5. Positiv forstærkning

Husk at rose dit barn, når madpakken er blevet spist op. Positiv forstærkning kan motivere børnene til at fortsætte med gode vaner. Det kan være en verbal ros, eller måske en lille overraskelse i madpakken den efterfølgende dag som belønning.

Afslutningsvis er det væsentligt at huske, at hvert barn er unikt. Hvad der virker for ét barn, virker måske ikke nødvendigvis for et andet. Det handler om at finde den rette balance og kombination af ovenstående råd, som passer til netop dit barn. Med tålmodighed og kreativitet kan madpakke-kampen blive en ting af fortiden.

Udgivet
Kategoriseret som Artikler

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *