Dårlig økonomi? Tag et kig på dine faste udgifter

Når vi skal klarlægge vores økonomi og få et godt overblik, så er der noget, der er vigtigere at kigge på end alt andet, og det er de faste udgifter. Hvorfor det? Fordi det er de betalinger, der hver måned bliver trukket fra din konto.

Men kan du måske gøre det billigere for dig selv?

Bolig

Alle voksne har en fast udgift, de betaler til huslejen. Det kan være svært at prutte om prisen, når det kommer til husleje, så hvis udgiften er alt for stor i forhold til indtægt, så kan det godt være, du eller I skal kigge efter en billigere bolig.

Det kan også være, hvis I har en meget stor bolig, som I er meget glade i, at I kan nøjes med at leje et værelse ud.

Vægtafgift

Alle der har en bil skal betale vægtafgift. Dertil er der også nogle, der skal betale udligningsafgift. Udligningsafgift er et tillæg til vægtafgift for biler, som ikke kører på benzin. Igen er vægtafgift ikke noget, man kan få ned i pris, men du kan godt risikere, at du betaler for meget. Det kan du selv undersøge.

A-kasser

Det er vigtigt, at man har en a-kasse og en fagforening, man betaler penge til. Det er det, fordi en a-kasse også er et økonomisk sikkerhedsnet. Det hjælper dig, hvis du pludselig skulle blive fyret, eller hvis du føler dig nødsaget til at sige op. Uanset, så vil din a-kasse hjælpe.

Men det er ikke sikkert, du har den billigste a-kasse, du kan få. Se a-kasse priser og find ud af, om du kan spare penge.

Abonnementer

Du har sikkert et mobilabonnement, og det er også meget svært at leve uden. Dog kan du altid tjekke, om der er andre abonnementer, der er billigere. Du kan næsten også bare vente til, at en telefonsælger ringer til dig og giver dig et godt tilbud. Det kan faktisk betale sig at lytte til dem nogle gange.

Du har sandsynligvis også andre abonnementer, der månedligt trækker et beløb fra din konto. Det kan f.eks. være et Netflix abonnement. Måske du betaler til tre streamingtjenester, man faktisk kun bruger en?

El- og varme-regning

Får du også nogle gange en kæmpe varmeregning ind ad døren, du slet ikke havde regnet med? Det kan være svært at være god til at kappe ned på badetiden eller skrue ned for radiatoren, for vi vil jo gerne være godt tilpas i eget hjem. Et råd til høje varme- og elregninger er naturligvis at gøre dette alligevel. Du kan altid begynde at eksperimentere med, hvor meget du kan få den til at falde, hvis du ændrer adfærd.

Forsikringer

Man skal naturligvis aldrig gå rundt uforsikret. Det er lige så usikkert, som det lyder. Du ved aldrig, hvornår du kommer ud for et uheld, der kan være rigtig dyrt. Du kan selvfølgelig selv lede efter de billigste forsikringer, så du ved, at du ikke betaler overpris. Men alle skal være forsikrede, så det er selvfølgelig ikke en udgift, du helt skal spare væk.

Udgivet
Kategoriseret som Artikler

1 kommentar

  1. you’re really a good webmaster. The site loading pace is amazing. It seems that you’re doing any distinctive trick. Also, The contents are masterwork. you have performed a wonderful job on this matter!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *